Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας για το σχολικό έτος 2015-16, ο τομέας Πληροφορικής του σχολείου μας σχεδίασε και ανάπτυξε το πρόγραμμα διαχείρισης σχολικής βιβλιοθήκης Bookare.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετείχαν οι μαθητές της Β και της Γ τάξης του τομέα Πληροφορικής και οι καθηγητές Δημητριάδης Γιώργος και Καράγαλης Θάνος. Το πρόγραμμα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στη σχολική βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑ.Λ Γρεβενών που ήδη αριθμεί πάνω απο 7500 βιβλία.

Το λογισμικό Bookare είναι ελεύθερα διαθέσιμο για όλες τις σχολικές μονάδες από τους συνδέσμους στο τέλος του άρθρου. Επίσης υπάρχουν video tutorials στο Youtube που βοηθούν τον διαχειριστή της σχολικής βιβλιοθήκης στις βασικές λειτουργίες του προγράμματος.

H εφαρμογή Bookare για να λειτουργήσει στον υπολογιστή σας πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένη η Microsoft Access 2010 ή νεότερη έκδοση, διαφορετικά μπορείτε να κατεβάσετε το Microsoft Access Runtime και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Η χρήση και η διανομή της εφαρμογής είναι δωρεάν, αρκεί να μην υπάρχει τροποποίηση και εκμετάλλευσή της για εμπορικό σκοπό.

Bookare έκδοση 32 bit

Bookare έκδοση 64 bit

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *