Η τρισδιάστατη εκτύπωση – 3D Printing είναι μία αναδυόμενη τεχνολογία. Όλο και περισσότεροι οργανισμοί υιοθετούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Το γεγονός αυτό κατατάσσει την Τρισδιάστατη εκτύπωση σε έναν από τους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς. Παρ’ όλα αυτά εκτιμάται πως η υφιστάμενη βιομηχανία Τρισδιάστατης εκτύπωσης καλύπτει ένα πολύ μικρό μέρος των  δυνητικών εφαρμογών που έχουν εντοπιστεί. Οι καταρτιζόμενοι στον τομέα της Τρισδιάστατης εκτύπωσης βρίσκουν ένα διαθέσιμο και αγνό πεδίο εφαρμογής των δεξιοτήτων τους εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στα πλαίσια του εγκεκριμένου Σχεδίου κινητικότητας Erasmus+ 2019 με τίτλο «Η Τρισδιάστατη εκτύπωση – 3D Printing ως μέσο επαγγελματικής εξέλιξης» το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Γρεβενών θα επιμορφώσει 15 μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ Γρεβενών των τομέων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας της Γ΄ τάξης.

Η αρχή έγινε με την επίσκεψή μας στην εταιρεία Planfab που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η Planfab είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης προσφέροντας υπηρεσίες όπως, σχεδίαση προϊόντων από το μηδέν, δημιουργία προτύπου, παραγωγή μικρής κλίμακας και εφαρμογές με χρήση πρωτοποριακών υλικών. Επίσης η εταιρεία  προσφέρει πληθώρα λύσεων λογισμικού και τρισδιάστατων εφαρμογών, διαδικτυακή απεικόνιση, αυτοματοποιημένα συστήματα παραγγελίας και διαμορφωτές προϊόντων σε πραγματικό χρόνο. Ο υπεύθυνος της εταιρείας κ. Γκεμιτζής Δημήτριος μας υποδέχθηκε και μας παρουσίασε όλες τις παραμέτρους που αφορούν τις εφαρμογές της Τρισδιάστατης εκτύπωσης καθώς και την επαγγελματική προοπτική ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο της εταιρείας κ. Γκεμιτζή Δημήτριο για την υποδοχή, την αναλυτική παρουσίαση και την υπομονή με την οποία απαντούσε σε όλες μας τις απορίες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *